Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Ecaterina Andronescu o întoarce ca la Ploiești: 'Nici poveste să propun clase să producă segregarea acestor copii'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a negat duminică, la Antena3, intenția de a face clase separate pentru copiii cu dizabilități.

„Nici poveste să propun clase să producă segregarea acestor copii, ci să încercăm să îi susținem suplimentar cu un profesor de sprijin. (...) O s-o punem, probabil în viitoarea lege a educației. Pe măsură ce vom avea asigurate cadrele didactice, vom încerca să o transpunem și în realitate. Există și în acest moment, dar sunt foarte puțini profesorii de sprijin, din păcate” a spus Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Lovitură puternică pentru Regimului lui Maduro. Gazprombank din Rusia îngheață conturile companiei petroliere a Venezuelei (Reuters)

Ecaterina Andronescu a declarat, pentru Digi 24, că elevii cu dificultăți de învățare se află acum integrați fie în școli speciale, fie în sistemul normal, dar fără profesori dedicați, motiv pentru care o variantă ar fi înființarea claselor separate pentru acești copii.

„Noi acum îi avem pe cei cu dificultăţi de învăţare, să îi numim aşa generic, împărţiţi în două categorii. Pe unii îi trimitem în şcolile speciale, iar alţii sunt în şcolile normale, integraţi în clasele normale. Acolo, din păcate, într-o foarte mică măsură reuşim să asigurăm profesori de sprijin pentru copiii integraţi în clasele normale şi atunci creăm dificultăţi la profesori. Şi mă gândeam dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo. Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.