Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ EMA decide că depozitarea vaccinului Pfizer-BioNTech se poate face la temperatura congelatorului farmaceutic standard

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vineri depozitarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech la temperaturi de congelator, mai mari decât cele autorizate până acum, ceea ce va facilita distribuţia acestuia, relatează AFP.

EMA a indicat într-un comunicat că ''a emis un aviz pozitiv pentru a permite transportul şi stocarea flacoanelor cu acest vaccin la temperaturi cuprinse între -25 şi -15 °C (adică temperatura standard din congelatoarele farmaceutice) pentru o perioadă unică de doua săptămâni'', scrie agerpres.ro.

Citește și: S-ar pregăti debarcarea lui Vlad Voiculescu! USR-PLUS i-ar fi găsit deja înlocuitor

"Aceasta este o alternativă la depozitarea pe termen lung a flacoanelor la o temperatură cuprinsă între -90 şi -60 ° C în congelatoare speciale", a adăugat agenţia.

''Acest lucru ar trebui să faciliteze desfăşurarea şi distribuţia rapidă a vaccinului în UE, prin reducerea necesităţii unor condiţii de depozitare frigorifică la temperaturi foarte scăzute pe tot parcursul lanţului de aprovizionare'', a explicat EMA.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă?

EMA urmează astfel paşii Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, care în februarie a autorizat depozitarea la temperatura congelatorului a vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech.

De la lansarea sa pe piaţă, eficacitatea ridicată a vaccinului Pfizer a fost moderată de dificultatea depozitării şi transportării flacoanelor din cauza necesităţii de a asigura condiţii de depozitare a acestora la temperaturi extrem de scăzute.

Citește și: Video. Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat, internat la Spitalul de Psihiatrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.