Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ | Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu - VIDEO

presentdangerchina.org
supraveghere control localizare

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu în Uniunea Europeană, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „noi vom operaționaliza acest lucru până la data de 20 decembrie”. „Nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor”, adaugă ministrul.

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, înaintea ședinței de Guvern, că la reuniunea miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană, dincolo de îngrijorarea legată de noua tulpină - Omicron -, statelor membre li s-a recomandat intensificarea campaniilor de vaccinare și introducerea formularului de localizare a pasagerilor. „Va deveni obligatorie în cadrul Uniunii Europene și noi vom operaționaliza acest lucru până la data de 20 decembrie”, afirmă Rafila, relatează Mediafax.

Potrivit acestuia, înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea legii: „cred că ar trebui să ne uităm asupra cadrului legal care îi sancționează pe cei care nu respectă prevederile legale. Lucrul ăsta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea. Suntem de acord ca mai ales în această perioadă să ne putem desfășura activitatea cu măsuri ușor relaxate și aduse la un numitor comun, adică s-a introdus în certificatul COVID și accesul pentru persoanele care sunt testate, dar să fie foarte clar pentru toți operatorii economici care trebuie să respecte legislația că nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor”.

„Ideea este că noi trebuie să ținem lucrurile sub control și să nu avem cumva un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile”, menționează Rafila. Conform acestuia, în acest context este evaluată capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor.

Vezi și: VIDEO - Pas IMPORTANT făcut pentru construirea spitalelor REGIONALE: anunț făcut de ministrul Sănătății .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.