Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Grindeanu anunță ridicarea licenței pentru operatorul privat responsabil de accidentul din Giurgiu

captura Facebook
Sorin Grindeanu

Organele specializate din CFR au hotărât ridicarea licenţei operatorului privat de care aparţineau locomotivele implicate în accidentul feroviar din judeţul Giurgiu, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Înţeleg că acel mecanic de locomotivă era sub influenta alcoolului. Ce să fac? Să mă duc eu, ca ministru, să pun fiola la fiecare mecanic?(...) A fost ridicată licenţa acestui operator privat. Nu este nici CFR Marfă, nici CFR Călători, nu este operator al statului", a precizat Grindeanu, la Parlament, întrebat în legătură cu accidentul feroviar şi cu măsurile luate.

Potrivit lui Grindeanu, "organele specializate din CFR au hotărât ridicarea licenţei acestui operator privat". Pe de altă parte, întrebat dacă, în urma rocadei guvernamentale, va rămâne la Ministerul Transporturilor, Grindeanu a spus: "Conform protocolului, nu". "Eu ştiu că protocolul există astăzi", a adăugat Grindeanu.

Un accident feroviar, în care au fost implicate două locomotive, a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, între localităţile Toporu şi Chiriacu din judeţul Giurgiu, doi bărbaţi, mecanici de locomotivă, fiind răniţi. Unul dintre aceştia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit ISU Giurgiu, doi bărbaţi, în vârstă de 55, respectiv 58 de ani, au ajuns la spital. Evenimentul a avut loc la aproximativ un kilometru de Gara Toporu, între două locomotive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.