Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Guvernul Cîţu se învesteşte cu voie de la DSU. Răspunsul primit de Ciolacu/ DOCUMENT

camera deputatilor plen

Ședința de învestitură a Guvernului Florin Cîţu a primit joi aviz de la DSU. Avizul fusese cerut de Marcel Ciolacu, în contextul noilor restricții din România din cauza Covid-19.

În decizia DSU se spune că prevederile adoptate la nivel național pentru limitarea răspândirii Covid-19 nu fac referire la activitățile autorităților publice esențiale ale României care, conform Constituției, au rol de reglementare și guvernare a țării.

„Avizăm desfășurarea ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului în data de 12 martie”, se arată în decizia DSU.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a cerut aviz de la DSP pentru a vedea dacă ședința de învestitură a Guvernului Florin Cîţu, programată joi, va mai avea loc.

Ciolacu spunea că a cerut avizul în contextul în care Raed Arafat a anunţat că adunările publice mai mari de 100 de persoane sunt anulate, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Aproape 500 de aleși, dintre care 136 de senatori şi 329 de deputaţi, sunt așteptați să participe joi la ședința de învestire a Guvernului Cîțu. Ședința este programată să înceapă la ora 16.00.

PSD le-a transmis liberalilor să nu chiulească din plenul reunit de joi și să voteze pentru învestirea Guvernului Cîțu. Ei au mai spus că, potrivit declarațiilor liberalilor, PNL are majoritatea pentru învestirea noului Executiv, prin urmare trebuie să lase deoparte „calculele politice meschine”.

Răspunsul DSU:

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.