Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră - Hersonul a rămas complet în beznă, după bombardamentele rușilor!

japantimes.co.jp
herson war

Orașul ucrainean Herson, eliberat recent, a rămas fără alimentare cu energie electrică în urma bombardamentelor intense ale forțelor ruse, a declarat joi guvernatorul regional. Herson, care a îndurat săptămâni întregi fără utilități de bază, cum ar fi apa curentă și electricitatea, și-a recăpătat parțial alimentarea cu energie electrică săptămâna trecută, după ce forțele ucrainene au recucerit orașul. Iaroslav Yanushevych, guvernatorul regiunii Herson, a dat vina pe bombardamentele rusești pentru noua întrerupere a curentului electric și a declarat pe Telegram că lucrătorii din energie intervin pentru a remedia problema, relatează Reuters, conform Mediafax.

După ce au trăit sub ocupație rusă timp de aproape 9 luni, locuitorii din Herson se confruntă acum cu pericolul unor bombardamente regulate în unele părți ale orașului din partea trupelor rusești care s-au retras doar pe partea opusă a râului Dnipro.

Alte orașe ucrainene suferă întreruperi de energie electrică în urma atacurilor aeriene rusești.

Statul Major General ucrainean a declarat că numărul soldaților ruși și al echipamentelor militare a scăzut în Oleshky, un oraș situat nu departe de Herson, pe partea controlată de Rusia a râului Nipru.

"Trupele inamice au fost retrase din anumite zone din regiunea Herson și s-au dispersat în pădure de-a lungul tronsonului autostrăzii Oleshky - Hola Prystan", se arată în comunicat, referindu-se la o autostradă care este aproximativ paralelă cu râul pe teritoriul deținut de Rusia.

"Cea mai mare parte a trupelor sunt personal mobilizat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.