Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Inspecţia Judiciară o contrazice pe Laura Codruţa Kovesi

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Inspecţia Judiciară o contrazice pe Laura Codruţa Kovesi, după conferinţa de presă de miercuri seară. Într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, Inspecţia Judiciară afirmă că şefa DNA a fost cercetată disciplinat în doar două dosare în ultimul an, nu 15, aşa cum a afirmat Kovesi. Mai mult, Inspecţia contrazice şi afirmaţiile despre controalele de la DNA Ploieşti.

"În perioada ianuarie 2017- prezent, au fost identificate 2 lucrări în care s-a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de doamna Laura Codruţa Koveşi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La 12 ianuarie 2018 Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Koveşi în una din aceste lucrări, astfel că la 14 februarie 2018 pe rolul Inspecţiei Judiciare exista o singură lucrare în care doamna procuror şef să fie cercetată disciplinar.

Cu referire la controlul tematic desfăşurat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura teritorială Ploieşti vă comunicăm faptul că acesta a fost dispus de la 28 februarie 2017 şi a avut următoarele obiective:

- verificarea existenţei la nivelul serviciului a unor date şi informaţii cu privire la eventuale disfuncţionalităţi privind activitatea procurorului Mircea Negulescu.;

- determinarea modului în care, la nivelul serviciului, a fost asigurată monitorizarea articolelor din presa locală privind activitatea profesională şi conduita procurorului Mircea Negulescu, precum şi înştiinţarea Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Structurii Centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu privire la rezultatul monitorizării;

- identificarea eventualelor probleme semnalate, la nivelul serviciului, în activitatea de primire în audienţă a cetăţenilor şi de rezolvare a sesizărilor cu privire la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu de către procurorul Mircea Negulescu.;

- determinarea modului în care au fost realizate, la nivelul serviciului, îndrumarea şi controlul activităţii desfăşurate de procurorul Mircea Negulescu.;

- identificarea măsurilor întreprinse de conducerea serviciului pentru preîntâmpinarea evoluţiei cazului privindu-l pe procuror Mircea Negulescu.

În paralel, Inspecţia Judiciară a declanşat mai multe proceduri disciplinare care au vizat activitatea sau conduita procurorului Mircea Negulescu.

Prin urmare, raportul de control cuprinde o analiza a măsurilor dispuse de conducerea DNA- ST Ploieşti în vederea preîntâmpinării evoluţiei cazului referitor la procurorul Mircea Negulescu şi nu o analiză a întregii activităţi a procurorilor de la DNA – ST Ploieşti", transmite IJ.

Raportul Inspecţiei Judiciare în urma controlului de la DNA Ploieşti poate fi consultat AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.