Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Iohannis vorbeşte despre sancţionarea aspră a celor responsabili 'de la Interne, de la STS', după cazul de la Caracal

Klaus iohannis Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, pe tema cazului de la Caracal. Acesta s-a referit la sancţionarea celor care nu au protejat dreptul la viaţă, nominalizând Ministerul de Interne şi STS.

"Încep această declarație prin a-mi exprima regretul profund față de tragedia de la Caracal, în care instituțiile nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să salveze viețile celor două tinere, curmate brutal. Sunt alături de familiile îndurerate și mă alătur românilor care și-au manifestat solidaritatea cu acestea în momentele grele prin care trec.

În aceste zile am comunicat constant cu autoritățile implicate și responsabile. Instituții ale statului român nu au reușit de această dată să își facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viață. Este o realitate sumbră care, din nefericire, nu mai poate fi schimbată. Cei responsabili vor trebui aspru sancționați. De la Interne, de la STS, din toate instituțiile care vor fi găsite vinovate de aceste tragedii. Dar pedepsele, oricât de severe și bine meritate ar fi, nu aduc viețile pierdute înapoi. Ce este însă obligatoriu să facem este să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii", a afirmat preşedintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.