Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Joe Biden vine și se întâlnește cu Klaus Iohannis

Klaus Iohannis Joe Biden Iohannis Biden

După Kamala Harris, vicepreședintele SUA, care a venit la București, unde s-a întâlnit cu Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, președinții celor două Camere ale Parlamentului, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, și miniștrii Guvernului României, de data aceasta preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, se va întâlni cu omologii săi din NATO, printre care și Klaus Iohannis. Biden vine în Europa și va participa săptămâna viitoare, la Bruxelles, la un summit extraordinar al Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Ambasada americană de la sediul NATO.

"Preşedintele Biden vine săptămâna viitoare la sediul Alianţei Nord-Atlantice pentru a participa la o reuniune extraordinară a liderilor naţiunilor aliate din cadrul NATO", a comunicat, marţi seară, Misiunea SUA la NATO, prin Twitter.

Secretarul general Jens Stoltenberg a anunţat convocarea unui summit extraordinar al NATO pe 24 martie. "Vom aborda invazia Rusiei în Ucraina, susţinerea noastră puternică pentru Ucraina şi noi acţiuni de consolidare a apărării NATO şi a capabilităţilor pentru descurajare militară. În acest moment critic, America de Nord şi Europa trebuie să continue să fie împreună", a anunţat Jens Stoltenberg, prin Twitter.

Preşedinţia SUA a confirmat că Joe Biden va participa la summitul NATO şi la o reuniune a Consiliului European. "Preşedintele se va deplasa la Bruxelles, unde va participa la summitul extraordinar al NATO de pe 24 martie, pentru a discuta despre eforturile continue pentru descurajare militară şi apărare ca reacţie la atacul neprovocat şi nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei, dar şi pentru a reafirma angajamentul nostru ferm faţă de aliaţii din NATO. De asemenea, preşedintele SUA va participa la sumitul Consiliului European", a declarat marţi seară Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Biden va participa de asemenea la o reuniune a şefilor de stat şi de guvern din UE, în cursul căreia vor fi evocate eforturile care urmăresc impunerea de sancţiuni economice Rusiei, furnizarea de ajutor umanitar celor afectaţi de violenţă şi reacţia la alte provocări, a precizat purtătoarea de cuvânt.

În altă ordine de idei, ministrul polonez de Externe, Zbigniew Rau, a declarat tot marţi că "pare foarte probabilă" o vizită a preşedintelui american în Polonia, cu ocazia deplasării liderului de la Casa Albă în Europa, potrivit agenţiei poloneze de ştiri PAP.

"Este greu de imaginat un loc mai bun pentru a marca poziţia SUA şi NATO în ansamblul său decât cea mai puternică legătură de pe flancul estic, care este Polonia", a afirmat şeful diplomaţiei poloneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.