Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Klaus Iohannis a DECIS rechemarea unui ambasador controversat

klaus iohannis semneaza decrete

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat recent decretul privind rechemarea lui Sorin Vasile din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Armenia, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Sorin Vasile a stârnit controverse în urmă cu doar trei ani.  În 2014, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a rechemat în ţară în urma unui scandal izbucnit de la o serie de glume la adresa evreilor şi a homosexualilor în cadrul unei conferințe organizate în capitala Armeniei.

„Ce s-a întâmplat la începutul secolului trecut este foarte complicat... care este moralitatea? Să recunoaştem, ok... Asta este moralitate. Care este moralitatea într-un cuplu normal... cuplu hermafrodit, da? Nu, nu hermafrodit. Homosexualii şi cei normali, bărbaţi şi femei, da? Ei sunt ok? Sunt normali, sunt morali. Dar homosexualii sunt morali sau... ? Deci, este la fel cu.. ştiţi, totul este relativ. Acesta este răspunsul la întrebarea ta. Pentru tine, este controversat. Pentru cuplurile gay, pentru ei este perfect, este modelul familial, da? Gay" ar fi spus la acea vreme ambasadorul român, citat de civilnet.am.

Atunci, MAE l-a chemat la Centrală pe ambasadorul Sorin Vasile pentru a da explicaţii, nu înainte de a-l pune să publice în presa armeană o declaraţie în care îşi cere scuze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.