Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Ludovic Orban anunță TENSIUNI în coaliție privind terenul de la Romexpo

Facebook
Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, a declarat joi că nu există un punct de vedere comun în coaliţia de guvernare referitor la proiectul privind terenul de la Romexpo, menţionând că PNL nu a luat încă o decizie deoarece este mai bine să fie armonizate punctele de vedere pe o anumită formă a legii.

"PNL nu a luat nicio decizie cu privire la acest proiect. De asemenea, în coaliţie nu s-a luat încă o decizie cu privire la acest proiect. Am discutat o dată în coaliţie, a rămas că vom mai discuta", a afirmat Orban la Parlament.

Citește și: Orban continuă să o atace pe Renate Weber: 'Cum nu a avut dreptul la apărare? Nu a fost Avocatul Poporului român, ci a fost avocatul PSD'

Întrebat de ce decizia este atât de dificilă, Ludovic Orban a explicat: "Nu avem încă un punct de vedere comun în coaliţie şi dacă putem armoniza punctele de vedere, astfel încât să susţinem împreună o anumită a formă a legii, aşa este mai bine, că suntem o coaliţie de guvernare".

Legat de faptul că parlamentari ai PNL au votat proiectul în Comisia economică a Senatului, Orban a spus: "Nu a votat PNL, în ansamblul său. A votat o parte dintre parlamentarii PNL".

"Proiectul a venit pe legislatura trecută. Deocamdată există o cerere de reexaminare a preşedintelui României şi, evident, vom lua o decizie, ţinând cont de cererea de reexaminare şi de contextul general", a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, pe 31 martie, Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a actului normativ, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.

Şeful statului cere reexaminarea actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, prin care o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

În 14 iunie, vicepremierii Dan Barna (USR PLUS) şi Kelemen Hunor (UDMR) au declarat că în şedinţa coaliţiei guvernamentale nu s-a ajuns la un acord în ce priveşte legea care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a unor terenuri proprietate privată a statului aflate în folosinţa CCIR.

"Nu s-a ajuns deocamdată la un consens, dar am convenit să continuăm discuţiile şi să fie amânat pentru moment", a spus Barna la finalul şedinţei coaliţiei.

Pe de altă parte, Biroul permanent al Senatului a decis ca raportul Comisiilor juridică şi economică la acest proiect să fie depus până pe 17 iunie, cu posibilitatea ca pe 22 iunie să intre în plen, după cum a anunţat preşedintele forului legislativ, Anca Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.