Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Ludovic Orban ANUNȚĂ vacantări de posturi în Procuratură: Lucrul acesta NU e departe (VIDEO)

Inquam Photos/ Octav Ganea
Orban depunere flori

Premierul Ludovic Orban a promis epurări în Procuratură, în cadrul discursului susținut în Piața Universității.  Premierul Ludovic Orban a catalogat drept ”crime inimaginabile” violenţele din Piaţa Universităţii, din iunie 1990 şi a afirmat că ”nu este departe” momentul în care procurorii care i-au anchetat pe tinerii care au manifestat paşnic în piaţă vor dispărea din Parchet, iar atunci procesul prin care vor fi pedepsiţi vinovaţii va putea fi dus la bun sfârşit, conform News.ro.

Citește și: OFICIAL INS CONFIRMĂ previziunile lui Florin Cîțu: cu cât a SCĂZUT inflația în luna mai

”Dumnzeu să-i ierte pe cei care au comis brutalităţile şi crimele inimaginabile şi să ne aducem aminte cu drag de toţi cei care au ieşit în stradă să apere democraţia şi care au fost brutalizaţi, unii dintre ei omorâţi. Să-i ierte Dumnezeu, dar nu se poate ca acest proces să nu se finalizeze, procesul prin care trebuie condamnaţi cei care au fost vinovaţi. (...) Eu cred cu tărie că, atunci când procurorii care făceau anchete împotriva studenţilor nevunivaţi şi a celor din Piaţa UniversităŢii vor dispărea din Parchet - şi lucrul acesta nu e departe – se vor găsi cu adevărat procurori şi magistraţi care să ducă la bun sfârşit acest proces care înseamnă un act de dreptate faţă de români şi faţă de toţi cei care au fost victimele unei agresiuni neconstituţionale, nelegale, care a fost de o gravitate ieşită din comun”, a declarat, sâmbătă, premierul Ludovic Orban.

Acesta a acuzat ”reprimarea brutală” a manifestaţiei paşnice din iunie 1990.

”Această reprimare brutală este cu atât mai gravă cu cât avuseseră loc alegeri, era o putere instalată, manifestaţia era departe de a crea un risc. Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a întâmplat arată ura viscerală pe care au avut-o comuniştii care au confiscat Revoluţia faţă de oamenii care au lumina, care au primit lumină în minte prin învăţătură, prin credinţă. Devalizarea acestei pieţe, practic, a fost o operaţiune prin care puterea proaspăt instalată s-a delegitimat instantaneu şi a arătat că nu respectă în niciun fel libertatea, democraţia, drepturile individuale şi mai ale, îi urăşte pe aceia care gândesc liber”, a mai declarat Orban.

Premierul a precizat că a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru renovarea Palatului Universităţii, ”un modest act din partea Guvernului”, şi a precizat că acest lucru trebuia să se întâmple de mult timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.