Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Luptătorii de la trupele speciale au DESCINS în zeci de locații din Capitală și alte trei județe

mascati

Zeci de percheziţii au loc miercuri dimineaţă, în judeţele Sibiu, Vâlcea şi Mureş, într-un dosar de corupţie în ceea ce priveşte inspecţia tehnică a maşinilor în vederea înmatriculării, fiind ridicate documente şi de la o instituţie publică din Capitală. De asemenea, 21 de persoane vor fi duse la audieri. printre acestea fiind şi trei lucrători MAI, conform News.ro.

”Astăzi, 11 septembrie 2019, ofiţeri de poliţie judiciară din 22 de servicii judeţene ale Direcţiei Generale Anticorupţie (Sibiu, Mureş, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Argeş, Arad, Timiş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Harghita, Covasna, Braşov, Maramureş, Satu Mare, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Dâmboviţa şi Teleorman) şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează, în total, 47 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea şi Mureş, precum şi ridicări de înscrisuri de la o instituţie publică din Bucureşti, în 3 dosare penale constituite la nivelul celor 3 unităţi de parchet, având ca obiect fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici cu şi fără calitate specială şi persoane civile, în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării, Între cele 3 dosare penale există conexiuni privind realizarea activităţilor infracţionale”, anunţă Direcţia Generală Anticorupţie.

Astfel, la Sibiu, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, fac 16 percheziţii domiciliare şi pun în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi, dintre care 3 lucrători M.A.I..

În cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituţii publice (7 din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării. Totodată, sunt cercetaţi 3 angajaţi M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită şi trafic de influenţă) şi 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituţiei publice).

La Vâlcea, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea,fac 24 percheziţii domiciliare pe raza judeţului, dintre care 12 la o instituţie publică, 11 la locuinţe ale unor persoane fizice şi una la sediul unei societăţi comerciale.

Dosarul penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a fost înregistrat la data de 01.08.2017, ca urmare a sesizării din oficiu a Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea şi vizează suspiciuni privind săvârşirea, de către funcţionari publici şi alte persoane, a unor infracţiuni de corupţie, săvârşite în perioada 2017-2019, în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor.

Simultan cu activităţile de percheziţie domiciliară au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar poliţiştii D.G.A fac verificări şi ridicări de înscrisuri de la o instituţie publică din localitate.

La Mureş, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş efectuează 7 percheziţii domiciliare, dintre care două la un agent de poliţie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană. De asemenea, pun în executare un mandate de aducere pentru audierea unei persoane în calitate de suspect.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş ca urmare a sesizării din oficiu a ofiţerilor D.G.A.- S.J.A. Mureş.

În urma documentării cauzei a reieşit faptul că, în perioada 2017-2019, agentul de de poliţie a efectuat operaţiuni comerciale de vânzare a unor autoturisme second hand, fără ca veniturile obţinute şi activităţile desfăşurate să fie declarate şi nici menţionate în documentele specifice.

Totodată, din cercetări a mai rezultat că, în derularea activităţilor comerciale, agentul de poliţie a fost sprijinit de persoane fizice şi funcţionari ai unor instituţii publice de pe raza judeţului Sibiu.

În cauză, ofiţerii D.G.A. din cadrul structurii centrale efectuează, totodată, ridicări de înscrisuri şi date informatice de la sediul central al unei instituţii publice din Bucureşti.

La activităţile din cele trei dosare penale, atât în timpul documentării faptelor, cât şi la percheziţiile domiciliare şi punerea în executare a mandatelor de aducere, subliniem contribuţia şi sprijinul Serviciului Special, Serviciului Anchete, Serviciului Analiza Informaţiilor Serviciului Tehnic şi Serviciului Investigaţii, din cadrul Structurii Centrale a DGA, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – SICE, Grupării de Jandarmi Mobile ,,Fraţii Buzeşti” Craiova şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.