Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Mandatul de deputat al lui Francisc Tobă (AUR), invalidat/amânat OFICIAL, în ciuda poziţiei liberalilor/ UPDATE

ora de sibiu
francisc toba

Mandatul lui Francisc Tobă, ales deputat de Brașov pe listele AUR, a fost invalidat oficial luni, 21 decembrie, de Comisia de validări a Camerei Deputaţilor.

Decizia a fost la limită, cu 15 voturi pentru invalidare şi 15 abţineri. Cei care s-au abţinut au fost liberalii, care au susţinut că nu există cadru legal pentru o asemenea decizie.

UPDATE: Alte surse din cadrul comisiei susțin că în fapt a fost o decizie e AMÂNARE și nu de INVALIDARE. Rămâne de clarificat situația la plen

Plenul Camerei Deputaţilor are decizia finală în privinţa invalidării, după votul din Comisie.

Societatea Timişoara i-a solicitat copreşedintelui AUR, George Simion, să se dezică de parlamentarii Francisc Tobă şi Nicolae Roman, aleşi pe listele formaţiunii, şi să le ceara demisia imediată din Parlament, deoarece aceştia ar fi fost implicaţi în reprimarea Revoluţiei.

Ulterior, Tobă a fost exclus din AUR, iar la Parlament a sosit şi un document referitor la renunţarea lui Tobă la mandat. Acesta a susţinut ulterior că nu el este cel care a transmis documentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.