Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Streinu-Cercel anunță că primul român diagnosticat cu coronavirus ar putea fi EXTERNAT

MediHub
streinu cercel

Anunț de ultimă oră făcut de directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel. Medicul  a declarat, vineri, la „Tucă Show”, că tânărul din Gorj, primul pacient confirmat cu coronavirus, ar putea fi externat, dacă al treilea test, luni, va ieși negativ, conform Mediafax.

Citește și: Total NEAȘTEPTAT - Medicul Streinu - Cercel anunță că bărbatul infectat cu coronavirus NU primește niciun tratament

Adrian Streinu-Cercel a declarat că al doilea test de coronavirus a ieșit negativ în cazul tânărului din Gorj. „La al doilea test a ieșit negativ, ceea ce e îmbucurător. Ne așteptam să iasă negativ pentru că practic am vorbit de o persoană asimptomatică”, a spus Streinu-Cercel. Dacă și al treilea test, de luni, va ieși negativ, bărbatul ar putea fi externat.

„Noi așteptăm să îi facem al treilea test și dacă și acela iese negativ, practic îl externăm”, a mai spus directorul de la „Matei Balș”.

Potrivit acestuia, multe dintre cazuri sunt asiptomatice.

„Un gât ușor roșu, dar nesemnificativ. Ca dovadă că și vorbea cu cei din televiziune. Asta înseamnă să lucrezi pe o procedură clară. Indiferent ce spune pacientul, trebuie să îți iei măsurile de precauție în așa fel încât să nu lași o persoană afectată în comunitate cu virusul la purtător”, a mai spus medicul.

Testul la coronavirus al tânărului din Gorj a ieşit, vineri, negativ, la două zile după ce a devenit primul caz comfirmat cu COVID - 19 din țară. Un nou test va fi făcut luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.