Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Meleşcanu confirmă că ambasadorul Hans Klemm va fi înlocuit

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Hans Klemm

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că ambasadorul SUA Hans Klemm va fi înlocuit de o persoană care cunoaşte limba română, precizând că nu poate dezvălui numele acestuia până nu va primi agrementul.

"Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română", a spus Meleşcanu, întrebat în legătură cu înlocuirea ambasadorului SUA, potrivit Agerpres.

Vezi şi: ATENŢIE la lipsa de zinc din organism: Care sunt simptomele şi ce boli pot apărea

El a adăugat că nu-l cunoaşte personal pe noul ambasador, ci din CV, menţionând că acesta a avut legături cu România. 

Totodată, Meleşcanu a spus că nu poate face evaluări la adresa ambasadorului SUA, Hans Klemm. "Nu pot eu să fac evaluări la adresa ambasadorului Klemm pentru că nu cunosc decât o parte mică a activităţii sale, respectiv discuţiile instituţionale pe care le-am avut la Ministerul Afacerilor Externe şi, din acest punct de vedere, vă asigur că au fost întotdeauna cordiale, chiar dacă nu am fost de acord cu toate problemele. În rest, evaluarea nu-mi aparţine mie, aparţine Departamentului de Stat", a mai spus Meleşcanu. 

El a arătat că în mandatul acestuia s-au făcut paşi importanţi în relaţia cu SUA, mai ales în domeniul economic. "Da, categoric da. Am avut cel mai mare eveniment organizat de Departamentul comerţului din SUA unde peste 700 de societăţi americane importante au venit la Bucureşti, deci sunt paşi importanţi", a adăugat Meleşcanu, în Parlament. 

Întrebat în legătură cu intervenţiile lui Klemm în ceea ce priveşte deciziile politice, Meleşcanu a răspuns: "Dânsul nu a avut intervenţii în ceea ce priveşte deciziile politice. A exprimat puncte de vedere. România este o ţară democratică unde toată lumea se poate exprima".

Vezi şi: Specialiştii de la Harvard dezvăluie: Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineaţa pentru a preveni cancerul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.