Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Ministerul Sănătății anunță că ÎNCHIDE Maternitatea Giulești: Mai mulți angajați au stafilococ auriu

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

UPDATE Toate maternitățile din țară vor fi controlate, după scandalul copiilor născuți la Maternitatea Giulești, care au ajuns cu infecții stafilocice la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, anunță Ministerul Sănătății, care precizează că 11 angajați ai secției de neonatologie ai maternității au stafilococ.

Mai mulți bebeluși născuți în Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu! Deși maternitatea a anunțat că bebeluși nu au luat bacteria din spital, un control al Ministerului Sănătății a stabilit că mulți dintre angajații maternității au stafilococ auriu.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că Maternitatea Giulești urmează să fie închisă, după ce 17 bebeluși au ajuns în spital fiind diagnosticaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino. Din cei 49 de angajați testați, 11 au stafilococul auriu.

Citește și: PRO TV, surclasată de Antena 1! Lovitura primită de televiziunea din Pache

„Această anchetă va fi gata în seara aceasta. DSP a început verificările la Maternitatea Giulești. În funcție de rezultatele anchetei și de laborator, vom lua măsurile care se impun. Există posibilitatea ca maternitatea să se închidă temporar. Așteptăm rezultatele de laborator”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea la Antena 3.

Întrebată ce se va întâmpla cu femeile gravide și cu copiii intenați la Maternitatea Giulești dacă secția se va închide, Sorina Pintea a răspuns: ”Încă de săptămâna trecută, conducerea maternității a trimis DSP o adresă prin care anunța limitarea internărilor pentru două săptămâni. DSP au fost acolo în control. Cei de la maternitate au început deja să ia măsuri în uma controlului. Dacă se va impune vom lua cele mai drastrice măsuri, adică măsurile corecte”.

Citește și: Vești bune pentru Ecaterina Andronescu! A fost semnat azi

Stafilococul auriu este o bacterie extrem de agresivă, potrivit specialiştilor. Poate produce infecţii, sinuzite, pneumonii, iar în cazul bebeluşilor născuţi prematur chiar septicemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.