Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Ministerul Tineretului a OPRIT finanțarea Federației Române de Baschet, înainte de Jocurile Olimpice

eduard novak

Ministerul Tineretului şi Sportului a sistat finanţarea Federaţiei Române de Baschet, secretarul general al FRB, Adrian Voinescu, declarând, miercuri, într-o conferinţă de presă, că decizia vine într-un moment "cel puţin ciudat" având în vedere că echipa naţională feminină 3x3 se află în pregătire pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, conform Agerpres.

"Tocmai am primit o adresă din partea MTS în care suntem informaţi că a fost sistată finanţarea Federaţiei Române de Baschet. Este o măsură care vine într-un moment extrem de ciudat şi nepotrivit, având în vedere că avem echipa naţională olimpică de 3x3 la Izvorani. Noroc cu COSR care susţine din plin această pregătire precum şi participarea naţionalei de baschet 3x3. Nu aş spune că măsura MTS este fără precedent... dar este foarte ciudat că ministerul înţelege să acţioneze de acest fel faţă de o federaţie calificată la Jocurile Olimpice", a afirmat Voinescu.

"Este o istorie mai lungă în spatele acestei sistări de finanţare. Însă noi nu suntem în situaţia de a stinge lumina şi a opri activitatea federaţiei. Ne vom desfăşura programul normal, baschetul nu se va opri în loc pentru că există această sistare. Se zvoneşte că această frână din partea MTS vine după ce noi am dat în judecată MTS. Dar nu e adevărat, FRB nu are deschis niciun proces împotriva ministerului", a adăugat secretarul general al FRB.

Întrebat dacă în adresa de sistare a finanţării există o motivaţie, Voinescu a răspuns: "În adresă se menţionează ca motivaţie faptul că există probleme legate de procese pe care le are Federaţia Română de Baschet cu terţi. Au fost nişte cazuri dar care s-au închis, inclusiv o sesizare la CNCD".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.