Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Ministrul Ana Birchall anunţă publicarea raportului MCV

savonea birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare va fi publicat următorul raport MCV. Ministrul susţine, în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie nu poate funcţiona în modul în care este organizată în prezent.

Ministrul Justiţiei participă, marţi, la şedinţa plenului CSM, în care se discută, printre altele, validarea concursului pentru conducerea Secţiei de Investigare a Infracţiunior din Justiţie. Birchall a reiterat ideea că nu a primit la Ministerul Justiţiei un punct de vedere al CSM pe tema rapoartelor GRECO anterioare care au recomandat desfiinţarea SIIJ.

”În lipsă, cu colegialitate şi respect vă spun că vom da publicităţii această analiză”, a spus Ana Birchall. Ministrul Justiţiei a precizat că, în analiza care există la minister şi care s-a realizat cu ajutorul celorlalte structuri din sistem, se conturează două concluzii. Una dintre acestea susţine că ”aşa cum este regelementată această secţie nu poate să funcţioneze”, în timp ce a doua face referire la existenţa secţiei, dar ”cu reforme serioase”.

”În ceea ce priveşte MCV, acesta o să iasă la începutul săptămânii viitoare. Din informaţiile mele, pe căi diplomatice îl vom primi la sfârşitul săptămânii şi o să fie făcut public la începutul săptămânii viitoare”, a anunţat Birchall.

”Fiecare instituţie ne asumăm ceea ce facem şi nu facem petru bunul mers al justiţiei”, a spus Birchall. Ministrul Justiţiei şi preşedintele CSM, Lia Savonea, au un schimb de replici pe tema competenţei Secţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.