Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Ministrul Apărării, audiat în Parlament în legătură cu incidentul din Marea Azov

gabriel les

Comisia pentru apărare a Senatului îl audiază, la ora transmiterii acestei știri, pe ministrul Apărării, Gabriel Beniamin Leș, cu privire la incidentul dintre Rusia și Ucraina din Marea Azov, conform Mediafax.

„Avem astăzi (marți-n.r) în comisia pentru apărare invitat ministrul Apărării, Excelența Sa, ministru Gabriel Leș pentru a ne oferi câteva aspecte în ceea ce privește conflictul din Marea Azovului, între Rusia și Ucraina”, a declarat la începutul ședinței președintele Comisiei pentru apărare și ordine publică din Senat, Liviu Brăiloiu.

Audierea a început la ora 12:00.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 26 noiembrie, referitor la incidentul din Marea Azov, că România este pregătită pentru orice scenariu şi pentru orice măsură, precizând că le-a solicitat părţilor implicate să trateze cu calm conflictul.

La finalul lunii noiembrie, forțele ruse au capturat navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu, în urma unui incident care a avut loc în zona strâmtorii Kerci, ce desparte Marea Neagră de Marea Azov.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susţine că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somaţiile. Ambarcaţiuni ale FSB au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Ucraina a denunţat o "agresiune" a Rusiei şi a instituit Legea marţială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană şi NATO au criticat Rusia şi au cerut măsuri pentru detensionarea situaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.