Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Ministrul Sănătăţii a dispus control la Spitalul Judeţean Reşiţa, după imaginile HORROR cu pacienţi în condiţii mizere

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat, miercuri, reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgenţă un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita, urmare a imaginilor apărute în spaţiul public privind modul în care sunt trataţi pacienţii din cadrul secţiei de boli infecţioase, transmite news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Sănătăţii, ministrul Nelu Tătaru a cerut un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita, după apariţia imaginilor cu bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi, care stau în condiţii mizere.

ISS va verifica condiţiile în care se acordă asistenţa medicală, respectarea circuitelor şi a protocoalelor medicale în vigoare.

Ministerul Sănătăţii va demara un control şi la Direcţia de Sănătate Publică Caraş Severin pentru a verifica modul în care reprezentanţii acestei instituţii şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în acest caz.

”Conducerea Ministerului Sănătăţii a luat legătura cu reprezentanţii autorităţilor locale, respectiv Consiliul Judeţean Caraş Severin, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru dispunerea măsurilor necesare pentru remedierea de urgenţă a deficienţelor”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Mai multe imagini cu bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi au apărut în spaţiul public, fiind vorba despre persoane cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş - Severin, spaţiu dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19. Autorităţile susţin că acestea sunt ”condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” şi că a fost cerută construirea unui spital modular.

„Este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ şi care, în mod normal, ar fi trebuit internaţi în alte secţii. Ei au fost aduşi acolo, se dezbracă, ştiţi cum sunt… ”, a declarat Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru Express de Banat. Dunca a adăugat că pozele din acest spital au apărut ”cu iz electoral”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.