Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Mitingul pensionarilor de la Guvern, programat pentru astăzi, a fost ANULAT

www.agerpres.ro
pensionari

Mitingul pensionarilor programat la ora 10:00 nu va mai avea loc, pentru că nu a fost obţinută autorizaţie, a anunţat joi dimineaţa preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), Preda Nedelcu.

Citește și: Jandarmeria București s-a SUCIT: S-a INTRAT în sala de depozitare a voturilor de la Sectorul 1, dar NU era treaba jandarmilor să păzească

 

Două federaţii ale pensionarilor au anunţat că organizează joi o manifestaţie în faţa sediului Guvernului, în semn de protest faţă de decizia Executivului de a majora pensiile cu un procentaj mai mic decât hotărârea Parlamentului, potrivit lui Preda Nedelcu.

Motivul nemulţumirii pensionarilor care participă la protest este nivelul până la care Guvernul a decis să majoreze pensiile din data de 1 septembrie, respectiv 14%, a precizat Preda Nedelcu.

Recent, plenul Parlamentului a adoptat rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, cu 242 voturi 'pentru', 147 'împotrivă' şi 11 abţineri, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.