Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Nouă români se află printre victimele cumplitului accident de tren din Spania: Unul a fost spitalizat, restul au leziuni minore - VIDEO

www.stirileprotv.ro
accident tren Spania

UPDATE Nouă români au fost răniţi în urma accidentului feroviar produs vineri seară în Spania, dar dintre aceştia unul singur a fost spitalizat, restul având leziuni minore, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Conform informaţiilor obţinute de la autorităţie locale până la acest moment, în urma accidentului nouă persoane au fost rănite - una dintre ele a fost spitalizată, iar celelalte opt au leziuni minore. Reprezentanţii MAE spun că persoana internată la spital - o femeie - este în afara oricărui pericol.

Mai multe persoane persoane au fost rănite grav într-un accident de tren produs în oraşul spaniol Alcala de Henares, lângă Madrid, au anunţat serviciile de urgenţă, relatează dpa.

Accidentul a avut loc în jurul orei 16:00 locală (15:00 GMT) vineri, în momentul în care trenul a intrat într-o barieră de siguranţă, a declarat un oficial de la ADIF, autoritatea care administrează infrastructura feroviară, scrie agerpres.ro.

Citește și: Coreea de Nord e aproape de COLAPS: Decizia RADICALĂ luată de ONU, după negocieri între SUA și China

Poliţia şi pompierii au sosit la locul accidentului iar circulaţia a fost oprită. Trenurile care asigurau curse pe distanţe scurte au suferit întârzieri.

"Ambasada României în Spania urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul feroviar produs la Alcala de Henares.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate sunt și cetățeni români, cât și cu scopul de a obține informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului.

Conform informaţiilor obţinute de la autorităţie locale până la acest moment, în urma accidentului au suferit leziuni uşoare un număr de aproximativ 9 cetăţeni români. Dintre aceştia o singură persoană a fost transportată la o unitate spitalicească din apropiere pentru asistenţă medicală şi se află în afara oricărui pericol.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Două trenuri s-au CIOCNIT, lângă Viena: Cel puțin 12 victime, două vagoane au deraiat / VIDEO

Până la momentul de față, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români afectaţi de situaţia semnalată.

Misiunea diplomatică monitorizează cu prioritate situația și menţine contactul neîntrerupt cu autorităţile locale, fiind pregătită să intervină dacă situaţia o va impune.”, s-a arătat în anunțul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.