Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Parlamentul a DEMIS conducerea Radio România

ovidiu miculescu

Plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului au adoptat miercuri rapoartele de activitate al Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2013 şi 2014 şi respingerea rapoartelor pe anii 2015 şi 2016.

Potrivit legii, respingerea raportului de activitate atrage automat demiterea Consiliului de Administraţie. Decizia a fost criticată de senatorul Traian Băsescu.

Vezi şi: Grindeanu a numit un anti-pesedist convins într-o funcție cheie: Cum 'înjura' PSD în martie/ FOTO

Vezi şi: PSD joacă tare în Parlament: șah pentru Augustin Lazăr

"Radioul Public a obţinut un profit remarcabil. Mai mult, este lider de audienţă. Am vrut să fac aceste precizări ca să se ştie că dăm un vot politic, nu unul din punct de vedere a performanţelor", a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte a fost contrazis de senatorul PSD Lucian Romaşcanu: "Radio România nu are ca scop profitul. Radioul nu are corespondenţi în 10 judeţe, nu şi-a renovat sediile, nu şi-a dotat reporterii cu aparatură."

După votul de respingere a rapoartelor de activitate, Raluca Turcan a afirmat că "tocmai am asistat astăzi la o execuţie politică". Preşedintele PNL a fost contrazisă de senatorul Romaşcanu, care a menţionat carenţele din rapoartele de activitate, dar şi problemele penale ale unor membri ai Consiliului de Administraţie ai SRR. De asemenea, a fost menţionată şi situaţia preşedintelui director general Ovidiu Miculescu, care are o sentinţă definitivă de incompatibilitate.

Comisiile de cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc în timpul plenului pentru a desemna un preşedinte director general interimar al SRR. Propunerea a fost adoptată prin vot, deşi opoziţia a cerut un termen mai îndelungat pentru a se studia temeinic posibilitatea desemnării unui şef interimar al SRR. Reprezentanţii USR au decis să nu participe la lucrările comisiilor reunite de cultură, în semn de protest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.