Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Partidul cancelarului Sebastian Kurz, câştigător detaşat al alegerilor anticipate din Austria

austria

Fostul cancelar Sebastian Kurz a obţinut duminică o victorie în alegerile legislative anticipate din Austria şi este bine plasat să revină la putere, la patru luni după ce a fost răsturnat de la putere de scandalul Ibizagate, arată proiecţiile televiziunii publice ORF după încheierea scrutinului, relatează AFP, potrivit news.ro.

Conservatorii din cadrul Partidului Poporului (ÖVP) ar obţine 37,2% din voturile exprimate, potrivit acestor proiecţii, cu 5,7 puncte procentuale maimult ca în ultimele alegeri.

Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă dreapta) este creditat cu 16% din voturile exprimate şi ar obţine astfel un rezultat cu zece puncte procentuale mai mic decât în alegerile din 2017.

Partidul Social Democrat (SPÖ) s-ar clasa pe poziţia a doua, cu 22% din voturile exprimate, cu 4,9 puncte procentuale mai puţin decât în alegerile precedente, potrivit acestor proiecţii.

Verzii, care au obţinut un scor sub 4% în alegerile legislartive din 2017, se întorc în Parlament, înregistrând o ascensiune fulgerătoare - ei sunt creditaţi cu 14,4% din voturile exprimate.

Austria este condusă din iunie de o un Guvern de tehnocraţi, după prăbuşirea coaliţiei de dreapta-extremă dreapta şi Guvernului Kurz în mai, în urma publicării unei înregistrări video în care liderul FPOe Heinz-Christian Strache a fost surprins cu camera ascunsă oferind favoruri în schimbul unor sume de bani falsei nepoate a unui oligarh rus.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.