Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Peste 20.000 de morți în urma cutremurului din Turcia

theatlantic.com
cutremur turcia

Bilanţul cutremurului devastator care a lovit Turcia şi Siria se ridică acum la cel puţin 20.451 de morţi, potrivit autorităţilor, ceea ce-l face, din acest punct de vedere, un dezastru mai grav decât cel din 2011 din Japonia, relatează CNN, informează NEWS.RO.

Turcia

În Turcia, bilanţul victimelor a crescut la 17.134 de morţi, iar alte 70.347 de persoane sunt rănite, potrivit celui mai recent bilanţ al Agenţiei turce de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD).

Siria

Şi numărul total al deceselor din Siria a urcat la cel puţin 3.317 - dintre care 1.970 în zonele controlate de rebeli în nord-vestul ţării, potrivit grupului de protecţie civilă Căştile Albe, iar 1.347 de morţi în zonele controlate de guvern - potrivit presei de stat siriene.

Numărul total al persoanelor rănite în Siria, în toate teritoriile afectate, a crescut la 5.245, dintre care 2.295 în zonele controlate de guvern şi 2.950 în zonele controlate de rebeli.

Bilanț actual, ora 21.50 ora României, 9 februarie

Astfel, bilanţul total al seismului devastator de luni a ajuns la cel puţin 20.451 de morţi şi 75.592 de răniţi, în Siria şi Turcia.

Număr de clădiri prăbușite în Turcia

Erdogan a mai spus că 6.444 de clădiri s-au prăbuşit în Turcia în urma cutremurului.

Curtremurul care a lovit luni în zori sudul Turciei şi nordul-vestul Siriei a avut o magnitudine de moment de 7,8, dar s-a produs la mică adâncime (17,9 km) şi a fost urmat de zeci de replici, între care una de magnitudine 7,5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.