DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ULTIMA ORĂ: Ping-pong cu renumărarea voturilor în Sectorul 1 - BEC retrimite situaţia la BES

AEP
alegeri locale 2020

Biroul Electoral Central a decis marţi seara să nu adopte hotărârea pentru interpretarea Legii 115/0215 prin care Biroul Electoral Sectorul 1 să treacă la renumărarea tuturor voturilor, chiar dacă acestea nu au fost contestate la momentul încheierii numărătorii în secțiile de votare.

Decizia finală privind o eventuală renumărare a voturilor aparţine astfel Biroului Electoral al Sectorului 1.

PSD cere renumărarea voturilor pentru funcţia de primar al Sectorului 1, în timp ce USR susţine că acest lucru nu este permis de lege.

Potrivit art. 95 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, "(1) În timpul operaţiunilor de votare, de deschidere a urnelor, de numărare şi totalizare a voturilor, precum şi de înregistrare a rezultatului votării în procesele-verbale se pot face întâmpinări cu privire la aceste operaţiuni.

(2) Biroul electoral al secţiei de votare hotărăşte de îndată asupra întâmpinărilor formulate.

(3) Împotriva soluţiei date cu ocazia rezolvării întâmpinării se pot formula contestaţii în scris. Contestaţiile se prezintă preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, care eliberează depunătorului o dovadă de primire."

Potrivit unor interpretări, renumărarea voturilor nu se poate dispune de BES decât acolo unde există deja o contestaţie depusă în secţia de votare în seara alegerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.