Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Poliția Română sesizează DIICOT după ce un site de știri din România a fost spart de hackeri

diicot

Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este abilitat să comunice următoarele: Astăzi, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - S.C.C.I. s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 7-8 septembrie 2022, un site de ştiri a fost ţinta unui atac informatic de tip "Distributed Denial of Service". Site-ul atacat e G4 Media.

Acesta este un tip de atac informatic, prin care atacatorul încearcă să facă imposibilă livrarea unui serviciu, prin împiedicarea accesului la respectivul serviciu. De regulă, aceste atacuri se realizează prin suprasolicitarea unui sistem informatic cu cereri de date, sistemul în cauză fiind în imposibilitatea de a livra serviciile pe care le oferea în mod normal.

Sesizarea urmează a fi înaintată către D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de perturbarea funcţionării sistemelor informatice, faptă prev. şi ped. de art. 363 Cod Penal şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, faptă prev. şi ped. de art. 365 Cod Penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.