Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Preşedintele ANAF, precizări despre noul impozit 'pe gospodărie'/ VIDEO

antena3.ro
anaf

Ministerul de Finanțe are în lucru un proiect de modificare a Codului fiscal, printre propuneri numărându-se introducerea de la 1 ianuarie 2018 a unei cote unice de impozit pe venit de 10%, acordarea unor deduceri fiscale și introducerea noțiunii de gospodărie recunoscută fiscal, a anunțat miercuri ministrul Viorel Ștefan.

Preşedintele ANAF, instituţia care se ocupă de colectarea impozitelor, afirmă că va fi nevoie de o adaptare, dar chestiunile de legislaţie ţin strict de Ministerul de Finanţe.

"Ceea ce ţine de impozite ţi de prognoză este strict competenţa Ministerului de Finanţe. Bineînţeles că dacă se va lua decizia adoptării acestui impozit pe gospodării, noi vom pune în aplicare legislaţia. Acest tip de impozitare este în proiect, ne vom adapta", a declarat Bogdan Stan, preşedintele ANAF, întrebat fiind ce ar însemna noul sistem de impozitare din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce.

Vezi şi: Ministrul Muncii anunță introducerea IMPOZITULUI pe gospodărie: Este sistemul american

În ceea ce priveşte necesarul de consultanţi fiscali anunţat de ministrul de Finanţe - un consultant la 200 de gospodării, adică 35.000 de consultanţi la nivel naţional -, Stan afirmă că nu ştie nici câte gospodării sunt în România, nici de unde vor fi luaţi consultanţii. Cert e că aceştia nu pot fi din rândul inspectorilor fiscali ai ANAF.

"Din punctul de vedere al legislaţiei, un inspector fiscal nu poate fi şi consultant, ar fi un conflict de interese", a declarat Bogdan Stan, precizând că ANAF are în prezent 25.000 de anjagaţi, cu 3000 sub schema necesară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.