Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Preşedintele CJ Constanţa, audiat la DNA - UPDATE A fost acuzat oficial de luare de mită

Mihai Lupu

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că a fost audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu ancheta desfăşurată în cazul directorului Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat, notează News.ro.

“Am dat curs, astăzi (marţi - n.r.), solicitării DNA Constanţa, în legătură cu ancheta efectuată în cazul domnului Ermil Chelariu, director în cadrul Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Transport. Cu intenţia de a sprijini investigaţiile în curs, am răspuns la toate întrebările procurorilor în legătură cu speţa în cauză. Am mai spus şi o repet. Nimeni nu este mai presus de lege. Nu voi tolera nicio formă de abuz, de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor. Reafirm angajamentul meu ferm faţă de transparenţă, responsabilitate şi atribuire corectă a contractelor. Constănţenii trebuie să ştie în permananţă ce se întâmplă cu banii lor. Subliniez, de asemenea, importanţa cooperării între instituţiile statului pentru asigurarea eficienţei sistemului judiciar”, a afirmat Mihai Lupu, pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DNA au făcut, săptămâna trecută, mai multe percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, acţiunea acestora vizând Direcţia Generală Administrarea Domeniului Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Transport, condusă de Ermil Chelariu. Anchetatorii ar fi stat de vorbă atunci doar cu directorul acestei direcţii şi nu au cerut documente de la alte departamente.

UPDATE Marți, 13 iunie, ora 15:10


DNA anunță că a fost acuzat oficial de luare de mită

Președintele Consiliului Județean Constanța este urmărit penal pentru luare de mită, într-un dosar instrumentat de DNA în care mai sunt urmăriți penal un funcționar din cadrul Primăriei Năvodari, unul din cadrul Primăriei Mangalia și un director din Autoritatea Județeană de Transport, scrie Mediafax.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții: Lupu Mihai, președinte al Consiliului Județean Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, Chelaru Ermil, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, pentru

săvârșirea infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită, Constantin Petrică Adrian, funcționar public în cadrul primăriei orașului Năvodari, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, și Roșu Adrian, funcționar public în cadrul primăriei orașului Mangalia, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită”, se arată într-un comunicat al DNA.

Conform procurorilor, în perioada martie – aprilie 2023, suspecții Chelariu Ermil, Constantin Petrică Adrian și Roșu Adrian, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis unui om de afaceri accesul la informații nedestinate publicității (ofertele depuse de alte societăți comerciale, etc.), care i-ar fi permis acestuia să câștige mai multe licitații (ce priveau amenajarea și întreținerea spațiilor verzi) organizate de instituțiile publice pe care le reprezentau funcționarii.

„Pentru ajutorul acordat în maniera de mai sus, suspecții Lupu Mihai, Chelariu Ermil și Roșu Adrian ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite, necuantificate până în prezent, constând în furnizarea de plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor”, mai spun procurorii.

Suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.