Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Prima reacție din Guvern după ce Iohannis a atacat la CCR proiectul-mamut al lui Dragnea

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Vicepremierul Viorel Ștefan a declara miercuri, ca urmare a deciziei președintelui de a sesiza Curtea Constituțională pe Fondul Suveran, că toate proiectele sunt atacate de președinte, indiferent dacă sunt bune sau nu.

"Toate proiectele adoptate în Parlament sunt atacate de președinte, indiferent dacă sunt bune sau nu", a spus Ștefan, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă este o strategie, Viorel Ștefan a răspuns: "așa s-ar părea".

Președintele Klaus Iohannis a sesizat, miercuri, Curtea Constituțională în legătură cu Legea privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții – S.A., susținând că al astfel de decizie trebuie realizată printr-un act al administrației centrale, nu printr-o lege adoptată de Parlament.

"Din faptul că statul are calitatea de unic acționar pe toată durata existenței FSDI, iar scopul înființării FSDI este acela de a dezvolta și finanța din fonduri proprii și din fonduri atrase proiecte de investiții rentabile și sustenabile rezultă că FSDI este o societate ce va desfășura o activitate comercială, persoană juridică de drept public în sensul art. 191 alin. (2) din Codul civil. Prin urmare, înființarea unei societăți pe acțiuni trebuia realizată printr-un act al autorităților administrației publice centrale, iar nu prin lege", se arată în textul sesizării depusă de președintele Klaus Iohannis la CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.