Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră - Primul anunț făcut de Polonia după detectarea unei scurgeri de petrol din conducta Drujba

Ultima Ora breaking news

Polonia a declarat miercuri că a detectat o scurgere la unul dintre oleoductele Drujba care aduc petrol din Rusia în Europa și a spus că aceasta a fost probabil cauzată de un accident, scrie Reuters , citat de Rador.

Evenimentul ar putea să alimenteze îngrijorările cu privire la securitatea aprovizionării cu energie a Europei. Descoperirea scurgerii pe principala rută care transportă petrolul către Germania, pe care operatorul PERN a declarat că a găsit-o marți seara, vine în contextul în care Europa se confruntă cu o criză energetică severă în urma invaziei Moscovei în Ucraina, care a întrerupt livrările de gaz în urma unei dispute continue.

Citește și: Încă o conductă pe care rușii transportă petrol bubuie: Olanda anunță scurgeri de petrol de la Drujba

"Aici putem vorbi despre daune accidentale", a declarat telefonic pentru Reuters Mateusz Berger, cel mai înalt oficial polonez responsabil cu infrastructura energetică. Acesta a spus că nu există motive să se creadă că scurgerea a fost cauzată de sabotaj.

PERN a precizat într-o declarație că, în acest moment, nu se cunosc cauzele exacte ale scurgerii. Aceasta a fost detectată într-o secțiune a conductei la aproximativ 70 de kilometri de orașul Plock, din centrul Poloniei.

Un purtător de cuvânt al PERN a refuzat să ofere mai multe detalii.

Oleoductul Drujba, al cărui nume înseamnă "prietenie" în limba rusă, este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând petrol rusesc către o mare parte din Europa Centrală, inclusiv Germania, Polonia, Belarus, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă și Austria.

"Principala acțiune (pe care o întreprindem) este de a pompa lichidul și de a localiza scurgerea și de a o opri", a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Karol Kierzkowski, pentru televiziunea de stat TVP Info. "Când presiunea va scădea, scurgerea se va opri și ne va permite să ajungem la zona accidentată", a spus el, adăugând că este prea devreme pentru a stabili cauza. El a precizat că nu există niciun pericol pentru locuitorii din zonă.

A doua linie a conductei, precum și alte elemente ale infrastructurii PERN, funcționau în mod normal, a precizat PERN.

"În acest moment, toate serviciile PERN (tehnic, operațional, pompierii interni și protecția mediului) acționează în conformitate cu algoritmii prevăzuți pentru acest tip de situație", a precizat operatorul.

Un purtător de cuvânt al operatorului ceh de conducte MERO a declarat că nu a observat nicio modificare a fluxurilor către Republica Cehă.

Nu a fost imediat clar cât de semnificativă a fost scurgerea din conducta Drujba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.