Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Procurorii daţi afară de la DNA, victorie împotriva lui Kovesi. Testul cu detectorul de minciuni le-a afectat independenţa şi reputaţia

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga

Cei trei judecători care au depus cereri de apărare a reputaţiei profesionale şi a independeţei după ce au fost testaţi cu detectorul de minciuni au avut câştig de cauză la CSM. Plenul Consiliului a admis joi, 19 aprilie, cererile formulate de Doru Ţuluş, Mihaiela Iorga Moraru şi Nicolae Marin.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a independenţei şi reputaţiei profesionale a domnilor DORU-FLORIN ŢULUŞ şi NICOLAE MARIN, precum şi a doamnei MIHAIELA MORARU-IORGA, procurori în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. (8 voturi Admitere, 6 voturi Respingere, 1 vot NUL)", se arată în soluţia plenului CSM.

Inspecţia Judiciară a fost sesizată de cei trei magistraţi, susţinând că procurorul şef al DNA se implică în anchete şi că face presiuni, exemplul dat fiind dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor dintr-o şedinţa a DNA, în cadrul căruia li s-a cerut efectuarea testului cu detectorul de minciuni. Inspecţia Judiciară a întocmit un raport pe care l-a trimis la CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.