Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Procurorii DNA au ridicat documente de la o universitate: Sunt vizate acte de corupție din perioada 2016 - 2017

sigla dna

Mai multe documente au fost ridicate miercuri de către procurorii DNA de la sediul Facultăţii de Textile Iaşi, ancheta vizând comiterea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2016-2017.

Procurorii DNA Iaşi au descins miercuri la Facultatea de Textile din cadrul Universităţii Gheorghe Asachi şi au ridicat mai multe documente de la secretariatul facultăţii, scrie news.ro.

Citește și: Achiziție de proporții în sistemul medical: Ce a cumpărat gigantul MedLife

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează ”suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2016-2017”.

”Încursul zilei de 21 februarie 2018, ca urmare a obţinerii autorizărilor legalede la instanţa competentă, sunt efectuate opt percheziţii domiciliare într-o singură locaţie situată în municipiul Iaşi, instituţie publică. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi”,se arată în comunicatul DNA.

Citește și: Un colos de pe piața amenință liderii iPhone și Samsung: Ce super-telefoane a lansat astăzi și pe ce mizează

Conducerea Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi a confirmat faptul că la Facultatea de Textile au avut loc miercuri percheziţii şi că au fost ridicate o serie de documente.

”Procurorii DNA au solicitat în dimineaţa zilei de miercuri, 21 februarie, o serie de documente de la sediul Facultăţii de Textile, Pielărie şi Management Industrial a Universităţii Tehnice „GheorgheAsachi” din Iaşi, majoritatea din perioada 2010-2016. Conducerea universităţi ii-a asigurat pe ofiţerii judiciari şi procurori de întreaga colaborare şi va răspunde cu promptitudine tuturor solicitărilor pe durata anchetei”, arată conducerea universităţii ieşene.

Citește și: Proiectul a fost aprobat de Senat! Vom avea o nouă zi nelucrătoare

Surse din cadrul Facultăţiide Textile din Iaşi susţin că ancheta procurorilor DNA ar viza modul în care instituţia de învăţământ superior ar fi derulat unele contracte în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.