Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Raluca Turcan a anunțat CINE poate cumula pensia cu salariul de la stat

Facebook
Raluca Turcan

Asistenții maternali, asistenții persoanelor vârstnice și îngrijitorii la domiciliu vor putea cumula pensia cu venitul de la stat, această categorie fiind introdusă, miercuri, în primă lectură, în proiectul de lege privind interzicerea cumulului dintre pensie și salariu.

Întrebată, miercuri, în conferința de presă organizată după ședința de Guvern, despre excepțiile de la regula privind interzicerea cumulului dintre pensie și salariul, Raluca Turcan, ministru al Muncii, a spus că e vorba mai degrabă de o formă de venit, nu de o categorie socio-profesională, cum sunt, de exemplu, dascălii, care pot fi plătiți la oră, conform Mediafax.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

„Nu e vorba de o categorie socio-profesională, ci de o formă de venit. Vorbim despre venituri din plata cu ora, așa cum vorbim și de venituri din drepturi de autor și conexe, în baza legii 8/1996. De asemenea, vorbim de venituri pe care le încasează și asistenții maternali sau asistenții persoanelor vârstnice sau îngrijitorii la domiciliu, o categorie pe care am introdus-o astăzi în primă lectură în acest proiect le lege”, a spus Raluca Turcan.

Întrebată, în continuare, câte persoane fac parte din această excepție de la regulă, respectiv câte persoane pot cumula în continuare în continuare pensie și un venit de la stat, ministrul Muncii a spus că, din categoria asistenților este vorba de circa 1.000 de persoane.

„Numărul este nesemnificativ și vorbim, să spunem, de un număr mai mare pe partea de plată cu ora, sistem folosit în sistemul de educație și de asemenea, pe partea de asistență maternală și îngrijire la domiciliu, unde practic persoanele sunt alături de persoanele pe care le asistă și cred că am avea, în total, aproximativ 1.000 de persoane”, a răspuns Turcan.

Proiectul de lege privind interzicerea cumulului dintre pensie și salariu la stat a fost citit în primă lectură în ședința de Guvern de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.