Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul chirurgului vedetelor: ARE diplomă recunoscută de MEN, dar a fost REȚINUT - VIDEO

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Matteo Politi

Matteo Politi, falsul doctor estetician, prins, miercuri dimineaţă, la Vama Curtici, a fost reținut de poliție, sub acuzația de înșelăciune. Conform Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune și a fost adus la București.

Miercuri seara, falsul medic a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi dus în fața judecătorilor cu mandat de arestare preventivă. Însă, avocatul său, fostul procuror al DIICOT, Ciprian Nastasiu, a anunțat că italianul chiar e medic, el având o diplomă de la Priștina, recunoscută de Ministerul Educației.

Citește și: Răsturnare de situație! Finanțele se împrumută tot de la bănci- Despre ce sumă este vorba

„Domnul doctor are diplomă de medic recunoscută de Ministerul Educației. Este medic, a absolvit la Priștina. A fost reținut pentru înșelăciune. El este medic.”, a spus Ciprian Nastasiu, avocatul lui Matteo Politi.

Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase, scrie Libertatea, care precizează că bărbatul, pe numele real Matteo Politi şi fost valet de parcare, nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Citește și: Vești proaste pentru acești români! Urmează noi taxe și scumpiri

Politi a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în 23 martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne, a anunţat DSP, care preciza că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la Europa FM că funcţionara Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti care i-a dat codul de parafă falsului chirurg Matteo Politi spune că a făcut-o "din milă". De asemenea, conform ministrului, Politi avea şi asigurare de malpraxis.

Citește și: Mare atenție, români! Cum puteți fi păcăliți pe internet .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.