Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Românii cu credite în franci elvețieni, SALVAȚI de Parlament/ VIDEO

valuta franci

Camera Deputaților a adoptat marți, cu unanimitate de voturi (248), proiectul de lege pentru reconversia creditelor în franci elvețieni. Legea le va permite românilor cu credite în franci elvețieni să returneze sumele împrumutate la cursul valutar de la valoarea semnării contractului cu banca.

Potrivit proiectului de lege, creditele în franci elveţieni se convertesc în lei la cursul de la data încheierii contractului. Conversia se realizează prin act adiţional. Costurile creditului convertit în lei vor fi negociate cu consumatorul, respectându-se principiul bunei credinţe şi diligenţele profesionale, astfel încât obligaţiile de plată să nu fie mai împovărătoare pentru consumator. În comisiile de specialitate a fost eliminat luni plafonul de 250.000 de franci elvețieni.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

PNL și PSD au salutat adoptarea legii, prin vocile lui Liviu Dragnea și Daniel Zamfir. Potrivit lui Dragnea, contractele de credit nu nu sunt contracte oneste, ci o formă de sclavie. „Nu este o lege împotriva sistemului bancar. Este o lege care trebuie să repare o mare nedreptare. Băncile trebuie să-și regândească abordarea în relațiile cu clienții”, a mai declarat Dragnea, adăugând că instituțiile bancare și clienții trebuie să împartă riscul.

Pe de altă parte, prima reacție de la BNR a venit de la consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu. „Nu aveam nicio îndoială că această lege va trece. Așteptăm să vedem care va fi parcursul ei. Inovarea ar trebui să se facă cu măsură”, a precizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.