Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Românii reținuți pe aeroportul din Cancun, eliberați

Ultima Ora breaking news

Românii reținuți pe aeroportul din Cancun au fost eliberați de autoritățile mexicane în această dimineață, informează Antena3.

„Astăzi am fost eliberați, după o decizie a unei Instanțe locale (din ce am înțeles de la românii stabiliți in Cancun), dar și la presiunile și negocierile duse de autoritățile române prin MAE și cu sprijinul domnului consul Ionuț Vâlcu. Însă cel mai mare impact in acesta situație “ciudată”, ați fost voi și pentru asta va mulțumesc din suflet, atât eu cât și sutele de români care au trecut prin aceasta experiență traumatizantă” a scris Gabriel Hoț, unul dintre românii ținuți captivi pe aeroportul din Cancun, Mexic. Mesajul său a fost transmis în urmă cu patru ore. El se afla pe aeroport din 2 februarie.

El a spus că au primit două opțiuni: ”Una de a rămâne în continuare în arest și a pleca spre România, însă minimum 24 de ore trebuia să așteptăm până când o aeronavă Lufthansa ateriza în Cancun. Cel mai probabil puteam să plecăm cu cursa de vineri sau sâmbătă, având în vedere că prioritatea la îmbarcare o au familiile cu copii, bătrânii și bolnavii cronici. Am ales să rămânem în Mexic, am venit la hotel, îmi doresc un duș și să dorm într-un pat. A fost o experiență îngrozitoare, umilitoare”.

Vlad Voiculescu vrea să dea lovitura: Managerii de spitale să fie controlaţi prin trei noi structuri birocratice/ DOCUMENT

Peste o sută de turiști români au rămas blocați încă din 30 ianuarie pe aeroporturile din Mexic, după ce autoritățile le-ar fi luat actele și telefoanele și nu le-au permis intrarea în această țară. Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a acuzat miercuri atitudinea autorităților mexicane de a bloca „arbitrar” sute de turiști români pe Aeroportul din Cancun, unde au fost ținuți în condiții improprii.

Jumătate dintre românii reținuți sub pază pe aeroportul din Cancun au fost repatriați în cursul zilei de ieri. Ceilalți au așteptat intervenția autorităților. Ministrul român de Externe a luat legătura cu omologul mexican și a trimis la fața locului doi consuli. Mai mult decât atât, a participat la o conferință de presă în care a vorbit despre pașii care sunt făcuți de către autoritățile din România.

„Suntem profund preocupați de situația cu care s-au confruntat cetățenii români care planificau vacanța în Mexic și care sunt afectați de deciziile recente ale autorităților mexicane. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, este o atitudine neprietenoasă din partea autorităților mexicane față de cetățenii români. Este o situație care riscă să ducă Mexicul la pierderea de turiști, de bani și de credibilitate ca destinație de călătorie prin astfel de acțiuni”, a afirmat ministrul român de Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.