Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ | Secretarul general al Primăriei Deva şi soţul acesteia, trimişi în judecată de DNA

Sigla DNA

Secretarul general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, și soțul ei, angajat în aceeași instituție, reținuți de procurorii DNA Alba Iulia pe 1 aprilie şi ulterior arestaţi, au fost trimişi în judecată sub acuzația de comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată și complicitate la trafic de influență, potrivit unui comunicat al DNA.

OFICIAL DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

SÂRBU LAURA, secretar general al Primăriei municipiului Deva, pentru comiterea infracțiunilor de:

- trafic de influență (două fapte din care una în formă continuată),

- participație improprie la infracțiunea de falsificare de instrumente oficiale,

- instigare la fals material în înscrisuri oficiale,

SÂRBU HADRIAN, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria municipiului Deva, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în formă continuată,

BODREAN ADRIAN MIHAI, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

În aceeași cauză a mai fost trimisă în judecată SC SMART DRUMCONS SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada 2020 - 2021, inculpata Sârbu Laura, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul soțului ei Sârbu Hadrian, funcționar în cadrul Primăriei mun. Deva și a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Bodrean Adrian Mihai, la rândul său funcționar în cadrul Primăriei mun. Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți pentru traficarea influenței astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva).

În aceeași perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soțului ei Sârbu Hadrian, de la același om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-și trafica pretinsa influență asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obținerea documentației necesare construirii unei hale de producție.

Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi primit o parte din acești bani, restul fiind opriți de reprezentantul societății menționate anterior.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparțin inculpaților Sârbu Laura și Sârbu Hadrian.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.