Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Secţia pentru procurori a CSM a desemnat candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului în 2020

sectia pentru procurori csm

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a desemnat în şedinţa de marţi candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului pentru anul 2020, în persoana procurorului Tatiana Toader.

Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, Tatiana Toader a fost aleasă membru CSM în alegerile desfăşurate în anul 2016, în detrimentul subordonatei sale, procurorul Alexandra Lăncrănjan, care în prezent activează la DNA.

Propunerea Secţiei pentru procurori urmează să fie supusă votului Plenului CSM, în şedinţa de la ora 11.00, la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit art. 24 din Legea 317/2004, "(1) Consiliul Superior al Magistraturii este condus de preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cu votul majorităţii membrilor prezenţi dintre judecătorii şi procurorii prevăzuţi la art. 3 lit. a), care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an. Mandatul preşedintelui nu poate fi reînnoit. (2) Pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte vor candida un judecător şi un procuror desemnaţi de Secţia pentru judecători, respectiv Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, din rândul membrilor săi, în prezenţa a cel puţin 2/3 din membrii secţiilor, cu votul majorităţii membrilor prezenţi."

În Secţia pentru judecători, unde se alege propunerea pentru funcţia de preşedinte, candidează judecătorii Nicoleta-Margareta Ţînţ şi Mihai Bălan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.