Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ SUA anunță că SUSPENDĂ zborurile companiilor aeriene chineze

Donald Trump nebun

Administraţia Donald Trump va interzice temporar zborurile companiilor aeriene chineze dinspre şi către Statele Unite, deoarece Beijingul nu a autorizat încă transportatorii americani să-şi reia activitatea în China, în pofida relaxării măsurilor de izolare, relatează AFP.

Această interdicţie va intra în vigoare pe 16 iunie, dar nu este exclus ca punerea în aplicare a acestei măsuri să aibă loc înainte de această dată, în cazul în care preşedintele Trump decide aceasta, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor (DoT), scrie agerpres.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

''Companiile aeriene americane au solicitat reluarea serviciilor (în China), începând cu 1 iunie. Neaprobarea cererilor de către guvernul chinez este o încălcare a acordului'' privind transportul aerian, a precizat ministerul.

Delta Airlines şi United Airlines au suspendat în februarie şi respectiv martie zborurile dinspre şi spre China din cauza pandemiei de COVID -19, dar au dorit să-şi reia activitatea în China luna aceasta.

Citește și: Nelu Tătaru anunță trei elemente care trebuie gestionate, pentru a evita valul doi de coronavirus: Nu ține doar de noi

Companiile nu au primit undă verde de la autorităţile aviaţiei civile chineze, care în schimb au autorizat în martie companiile aeriene locale să opereze un zbor pe săptămână către şi dinspre o ţară străină. Această limitare este destinată să împiedice răspândirea virusului.

În prezent, patru companii aeriene chineze operează zboruri între Statele Unite şi China, în timp ce companiile americane nu efectuează niciunul, potrivit DoT.

Citește și: Valer Dorneanu, atenționare pentru DNA: ‘Trebuie să aplice legea și trebuie să aplice și deciziile Curții Constituționale’

Decizia americană survine în plină recrudescenţă a tensiunilor între Beijing şi Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.