Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima oră | Toni Greblă, votat de Parlament în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente

Inquam Photos / George Calin
toni grebla

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat marți, 28 martie 2023, pentru numirea actualului prefect al Capitalei, Toni Greblă, în funcția de președeinte al Autorității Electorale Permamente (AEP), pentru un mandat de 8 ani.

Toni Greblă a obținut 251 de voturi „pentru”, față de cele 37 de voturi obținut de Iulia Andreea Băbeanu și față de cele 73 de voturi obținute de Cristian Preda.

Toni Greblă a mai ocupat anterior mai multe funcții publice, printre care cele de senator, judecător al Curții Constituționale și secretar general al Guvernului.

CONTEXT

Parlamentul a decis, pe 7 martie, să prelungească termenul pentru depunerea candidaturilor pentru şefia AEP până pe 17 martie, după ce iniţial în comisii fuseseră validate doar două candidaturi, Toni Greblă şi iulia Andreea Băbeanu, propunerile PSD şi AUR.

Convocate din nou, comisiile parlamentare juridice i-au avizat favorabil pentru această funcţie pe Toni Greblă, din partea PSD, Iulia Andreea Băbeanu, propunerea AUR şi pe Cristian Preda, propus de USR.

Pe 10 februarie, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act de demisia lui Cristian Mituleţu-Buică din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Pe 11 ianuarie, preşedintele AEP Constantin Mituleţu-Buică a demisionat din această funcţie. Decizia sa a venit după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul său, acuzându-l de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.