Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Tudorel Toader face un pas în spate și invită avocații la discuții: 'Eu, la rândul meu sunt avocat suspendat, îi înțeleg'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader a declarat că a invitat marți avocații pentru a finaliza protocolul privind onorariile, subliniind că le-a arătat disponibilitatea pentru discuții deoarece îi înțelege, el însuși fiind avocat suspendat. Toader a mai spus că a cerut justificări pentru cheltuielile propuse.

„Nu e vorba de plângeri (ale avocaților, n.r.), e vorba despre un memoriu prin care dânșii solicită reactulizarea onorariilor din oficiu. Este o procedură care a fost inițiată în 2017, după știința mea. Eu, la rândul meu sunt avocat suspendat, îi înțeleg și tot timpul am la mine documentele. Am arătat disponibilitatea. Știți că orice cheltuială bugetară trebuie justificată. I-am rugat să justifice cheltuiala să putem prinde în protocol, să luăm avizele necesare. Am purtat o repetată corespondență prin care i-am invitat și îi invităm să vină să justifice. Chiar și azi dimineață am revenit cu invitația de a finaliza protocolul. Sper că-l vom finaliza în scurt timp”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, conform Mediafax.

Isărescu, jurăminte cu mâna pe inimă la audierea din Senat / Tăriceanu cere o nouă formulă de calcul ROBOR

Întrebat cum comentează afirmațiile apărătorilor potrivit cărora el a scris pe Facebook în mod incorect că avocații cer creșterea onorariului pentru o acțiune de divorț de la 100 de lei la 600, ministrul a spus: „De ce incorectă? Le am la mine și vă arăt. În care de la 100 de lei au propus 600 sau 650. O fi incorectă, dar nu de la mine. Eu am propunerea primită de la dânșii”.

Mai mulți avocați au protestat, luni, pe treptele Curții de Apel București, față de onorariile din oficiu care, spun ei, sunt cele stabilite din 2015 în cadrul unui protocol. Apărătorii spun că nivelul de trai din 2019 este mult mai ridicat și au dat exemplul magistraților, care au salariile mărite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.