Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORÄ‚: Student tunisian radicalizat, declarat indezirabil la solicitarea SRI

Ultima Ora breaking news

La sesizarea Serviciului Român de Informații, prin sentința nr. 2903/2018 din 20.06.2018, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului tunisian BHA, pentru o perioadă de 15 ani.

BHA a venit in România în calitate de student în anul 2015, după ce a obţinut o viză de studii. A intrat în atenţia Serviciului Român de Informaţii în prima parte a anului 2018, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă.

Vezi şi: Te simţi tot timpul obosit? Ai nevoie de această cură pentru detoxificarea ficatului

S-a remarcat printr-un comportament specific unei persoane adeptă a ideologiei jihadiste, cu puternice tendinţe de izolare şi cu o activitate intensă în medii online radicale. Preocupările constante ale cetăţeanului tunisian pentru propaganda teroristă de pe site-urile de specialitate şi glorificarea atacurilor comise de membrii Daesh, au confirmat disponibilitatea lui BHA de a comite acțiuni violente, fie în România, fie după deplasarea în teatrele jihadiste.

BHA s-a identificat cu autorii unor atentate teroriste din Europa, înregistrate în perioada 2015-2018.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care, în conformitate cu dispoziţiile art. 86 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/12.12.2002, privind regimul străinilor în România, a dispus măsura declarării ca indezirabil a lui BHA, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. "i" şi "l" din Legea 51/1991 (republicată), constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Ca urmare a sentinţei Curții de Apel București, străinul a fost luat în custodie publică de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.