Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Vestea care salvează planeta: Vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva variantei braziliene, cea mai periculoasă

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin astrazeneca

Datele preliminare dintr-un studiu efectuat la Universitatea din Oxford indică faptul că vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca PLC este eficient împotriva variantei braziliene (P1), a declarat pentru Reuters o sursă care cunoaște studiul.

Datele indică faptul că vaccinul nu va trebui modificat pentru a proteja împotriva variantei despre care se crede că ar fi provenit din orașul amazonian Manaus, a declarat sursa, care a solicitat să rămână anonimă pentru că rezultatele nu au fost încă făcute publice, scrie mediafax.ro.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Sursa nu a precizat eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variantei P1, spunând că rezultatele complete ale studiului ar trebui să fie publicate în curând, posibil în martie.

Rezultate timpurii au indicat că vaccinul AstraZeneca a fost mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane, care este similară cu P1. Africa de Sud a întrerupt ulterior utilizarea vaccinului în țară.

Citește și: Nicușor Dan dezvăluie care este starea relației cu PNL și USR PLUS: ‘În măsura în care îmi vor solicita întâlniri unu la unu vorbesc, pentru că întâlniri periodice avem la două săptămâni cu toți primarii’

Brazilia se confruntă în prezent cu un al doilea val, brutal și de lungă durată, al coronavirusului, atingând miercuri un record de 1.910 decese.

Varianta P1 se numără printre factorii pe care epidemiologii cred că contribuie la o creștere a cazurilor și a deceselor, iar comunitatea științifică s-a arătat îngrijorată în privința rezistenței variantei la vaccinuri.

Citește și: Elena Udrea: ‘Sunt un om liber, am un copil, vreau să îl cresc în libertate. Oamenii care nu cred în Dumnezeu de ce s-ar speria de blesteme?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.