Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, REȚINUT de DNA

breaking news stiripesurse.ro

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 august 2016, a inculpatului:

IORDACHE LAZĂR, vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită; cumpărare de influență.

Vezi și: Tehnocrații în jocurile PNL. Cu ce ministru s-ar cuceri Diaspora și unde ar fi folosit Cioloș

În referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătății pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

Cele două spitale sunt din Săpoca și Petroșani.

Sumele de bani promise și remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale.

Vezi și: Forțează Victor Ponta un nou partid? Câți parlamentari l-ar urma/ SURSE

Inculpatului IORDACHE LAZĂR i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

La data de 23 august 2016, inculpatul IORDACHE LAZĂR este prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.