Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Vladimir Putin AMENINȚĂ Ucraina, dacă va adera la NATO: 'Noi, desigur, nu putem fi indiferenţi la acest lucru'

Ruptly
vladimir putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri că cel puţin 50% dintre ucraineni nu doresc ca ţara lor să adere la NATO şi să devină ''carne de tun'', criticând de asemenea Kievul pentru nerespectarea acordurilor de la Minsk privind regiunea Donbass, relatează Reuters.

„Vorbim despre linii roșii. Statele Unite au fost de acord cu Polonia și România cu privire la desfășurarea sistemelor de apărare antirachetă în aceste țări. Dar aceste complexe, a remarcat Putin, pot fi echipate cu rachete de atac. Ora sosirii lor este mai mică de 15 minute. Acest lucru echivalează cu desfășurarea rachetelor sovietice în Cuba în timpul crizei rachetelor cubaneze.

„Dacă Ucraina se va alătura NATO, timpul de zbor al rachetelor de la Harkov sau Nipru la Moscova va scădea la 7-10 minute. Dacă Rusia ar fi desfășurat rachete la granița de sud a Canadei sau la granița de nord a Mexicului, cum ar reacționa Statele Unite la acest lucru? "

Vladimir Putin i-a numit pe oponenții aderării Ucrainei la NATO drept oameni deștepți, deoarece nu vor să fie în linia de foc și să devină carne de tun.

Vladimir Putin : „Cel puțin 50% dintre ucraineni nu vor ca țara să adere la NATO și aceștia sunt oameni deștepți. Vorbesc fără nici o ironie, nu pentru că alții sunt proști, ci pentru că cei care nu vor să înțeleagă că nu vor să fie în linia de foc, nu vor să fie un o negociere și carne de tun ".

Putin a spus că nu există garanții că Ucraina nu va adera la NATO. În ceea ce privește conversația lui Zelensky cu Biden, toată lumea înțelege după cum consideră potrivit, a explicat Putin. Un strigăt de la Washington că Biden a fost înțeles greșit la Kiev nu înseamnă nimic. Poate că acest lucru este pur și simplu pentru a nu strica fundalul discuțiilor de la Geneva.

Vladimir Putin : „Există restricții formale, dar nu există garanții că Ucraina nu va adera la NATO. Acum, partenerii americani spun că nu au promis nimic nici Ucrainei, nici conducerii ucrainene, inclusiv președintelui Zelensky. De unde știm asta? Ne putem imagina că se discută planul de aderare a Ucrainei la NATO, în orice caz, nimeni nu spune „nu”. "

Președintele a reamintit cele două valuri de expansiune NATO spre est care au avut loc atunci când „relațiile dintre Rusia și Occidentul colectiv erau perfect acceptabile”, dar toate preocupările Moscovei au fost ignorate.

Vladimir Putin : „Au existat două valuri de expansiune NATO spre est. Și erau atunci când nu exista nici Crimeea, nici Donbass. Relațiile cu Statele Unite au fost normale și uniforme. Însă poziția Rusiei a fost ignorată, pur și simplu nu au dat naibii interesele rusești în condițiile unor bune relații ".

În cadrul unor declaraţii televizate, Putin a criticat o propunere de proiect de lege pentru indigeni, numind-o "lovitură" pentru etnicii ruşi. ''Noi, desigur, nu putem fi indiferenţi la acest lucru'', a spus el, informează Agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.