Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima oră | Vladimir Putin numește explozia de la Podul Crimeii 'un act terorist' comis de serviciile ucrainene

Interfax
pod crimeea

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că serviciile speciale ucrainene au fost autorii și beneficiarii atentatului cu bombă de la podul din Crimeea. El a declarat acest lucru în cadrul unei întâlniri cu președintele Comisiei de anchetă, Aleksandr Bastrikin, potrivit agenției ruse Ria Novosti.

„Subminarea podului din Crimeea este un act terorist care vizează distrugerea infrastructurii de importanță critică a Federației Ruse”, a afirmat Putin.

Șeful Comisiei de anchetă a declarat că a fost deschis un dosar penal în temeiul articolului referitor la "terorism". De asemenea, acesta l-a informat pe șeful statului despre identificarea suspecților implicați în pregătirea atentatului.

"Am stabilit deja traseul camionului unde a avut loc explozia. Bulgaria, Georgia, Armenia, Osetia de Nord, Krasnodar... Transportatorii au fost identificați. Cu ajutorul agenților FSB am reușit să identificăm suspecți printre cei care ar fi putut pregăti un atac terorist", a precizat el.

În dimineața zilei de 8 octombrie a avut loc o explozie pe podul Crimeei - un camion a explodat, după care au luat foc șapte rezervoare cu combustibil din trenul care circula pe partea feroviară a pasajului. Ca urmare,o parte a podului s-a prăbușit, dar suporții arcului peste canalul de navigație nu au fost afectați.

Sâmbătă seara, traficul auto pe pod a fost restabilit, dar în regim invers și doar pentru autoturisme. Ulterior, traficul feroviar a fost de asemenea restabilit - trenurile circulă acum conform programului. Dar camioanele și autobuzele trebuie să folosească trecerea cu feribotul. După cum a menționat șeful Crimeei, Serghei Aksenov, aceasta este o măsură temporară.

Comisia de anchetă a deschis un dosar penal. Anchetatorii au descoperit că camionul care a explodat era deținut de un locuitor al Teritoriului Krasnodar. Potrivit informațiilor preliminare, trei persoane au fost ucise în explozie - pasageri ai unui autoturism care se deplasa lângă camion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.