DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ULTIMATUM pentru gupul Telekom: Directivă TRANŞANTĂ din partea Electrica

telekom-romania_01

Distribuitorul de energie Electrica şi grupul Telekom, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii fix-mobil din România, nu se mai înţeleg la preţ în ceea ce priveşte montarea cablurilor de telefonie, televiziune şi internet pe stâlpii de curent. Electrica ameninţă că, în lipsa unei înţelegeri, Telekom are până la 30 iunie să dea cablurile jos de pe stâlpi, în timp ce reprezentanţii operatorului se arată încrezători că vor ajunge, într-un final, la o soluţie de compromis.

Citeşte şi: Senatul îi FORŢEAZĂ mâna lui Iohannis: Preşedintele, OBLIGAT să promulge o lege IMPORTANTĂ, după ce i-a fost REFUZATĂ reexaminarea

"Date fiind eşuarea negocierilor şi ȋncheierea relaţiilor contractuale, Telekom România Communications (fosta Romtelecom - n.r.) are obligația, conform contractului, de a demonta instalațiile de telecomunicații de pe stâlpi, termenul notificat de Electrica SA fiind cel târziu data de 30 iunie 2018, după un calendar stabilit de comun acord. În condițiile în care această acțiune nu va fi demarată până la data de 20 aprilie 2018, Grupul Electrica își rezervă dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile legale pentru protejarea drepturilor și intereselor sale", au declarat reprezentanţii companiei de energie, la solicitarea ECONOMICA.NET.

Potrivit Electrica, contractul dintre cele două companii cu privire la utilizarea stâlpilor ca suport pentru reţelele de comunicaţii a expirat la data de 1 aprilie, după nouă luni de negocieri în care Electrica şi Telekom nu au reuşit să ajungă la o înţelegere.

Citeşte şi: O nouă LOVITURĂ pentru infrastructura din România: Construcţia de autostrăzi se va SCUMPI

Mărul discordiei este preţul cerut de Electrica pentru montarea infrastructurii Telekom pe stâlpi.

"Procesul de negociere dintre cele două părți a avut în vedere, în principal, eliminarea unor discounturi la tarife și alinierea la cele rezultate în urma analizei costurilor operatorului de rețea (...) Telekom (a solicitat) continuarea acordului în aceleaşi condiţii, respectiv aplicarea unui discount care nu este uzual comercial, ceea ce ar însemna discriminarea operatorilor de telecomunicaţii care au semnat deja contracte la noile tarife şi care nu beneficiază de discounturi", au mai afirmat reprezentanţii companiei de energie, care susţin că propunerile transmise de Electrica au fost "ignorate", respectiv "nu au fost luate în considerare" de către Telekom România Communications.

Electrica susţine, de asemenea, că decizia de modificare a tarifelor de închiriere a stâlpilor şi de eliminare a discounturilor a fost luată în baza legii infrastructurii reţelelor de counicaţii electronice.

Citeşte şi: S-a făcut ANUNŢUL: Bilanţul Guvernului, la şedinţa CEX a PSD

Distribuitorul de energie mai notează că a oferit operatorilor de telecomunicaţii, în noua ofertă tarifară, discounturi cuprinse între 1% şi 7%, în funcţie de volumul de stâlpi închiriaţi.

Grupul Telekom, parte a gigantului german Deutsche Telekom, a deplâns creşterile de tarife solicitate de Electrica şi şi-a exprimat încrederea că cele două companii vor reuşi să iasă din impas. De asemenea, compania de telecomunicaţii precizează că are în derulare investiţii orientate către trecerea în subteran a reţelelor din mediul urban.

"Această situaţie se datorează creşterilor de tarife solicitate de către Electrica pentru închirierea stâlpilor de joasă tensiune în vederea amplasării cablurilor de comunicaţii electronice. În ceea ce ne priveşte, vom continua să facem toate eforturile şi demersurile necesare pentru a preîntâmpina această situaţie şi ne exprimăm speranţa că aceste eforturi vor fi de ambele părţi. Astfel, avem încredere că vom ajunge la o înţelegere cu Electrica", au spus, la solicitarea ECONOMICA.NET, reprezentanţii Telekom România.

Citeşte şi: Administratorii de bloc riscă AMENZI consistente: Ce NOI obligaţii au aceştia

"Telekom are un plan de investiţii ambiţios pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite clienţilor. Parte din aceste investiţii sunt orientate către trecerea reţelelor în subteran. Aceste proiecte sunt avute în vedere în special în zona urbană. Pentru zona rurală, soluţia cea mai eficientă rămâne în continuare reţeaua aeriană", au adăugat reprezentanţii Telekom, care au mai precizat că lucrările sunt deja în derulare în Bucureşti.

Electrica are în portofoliu distribuţia de energie în zonele de distribuţie Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord. Printre cele mai mari centre urbane din aria de acoperire a companiei de electricitate sunt Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Galaţi sau Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.