Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimatum pentru România: Comisia Europeană vrea confiscarea extinsă a prejudiciilor din dosarele penale

romania ue comisia europeana

Comisia Europeamă solicită României și Bulgariei să pună integral în aplicare legislația UE privind blocarea temporară (înghețarea) și confiscarea extinsă, cele două țări având la dispoziție două luni pentru a răspunde, transmite Mediafax.

Directiva instituie norme minime privind înghețarea bunurilor în vederea unei posibile confiscări ulterioare și privind confiscarea bunurilor în materie penală. Datorită reglementărilor UE în vigoare, autoritățile naționale pot să confiște și să recupereze cu mai multă ușurință produsele și instrumentele provenite din săvârșirea de infracțiuni în UE, anunță Comisia Europeană.

CITEȘTE ȘI: Timpul de DIGESTIE al alimentelor: cum te ajută să slăbești

"Acesta este un mijloc esențial de combatere a criminalității (organizate) și totodată o modalitate de a împiedica spălarea și reinvestirea produselor provenite din săvârșirea de infracțiuni în activități comerciale licite sau ilicite", se arată într-un comunicat de presă al CE.

Statele membre trebuiau să transpună directiva în legislația lor națională până la 4 octombrie 2015. Bulgaria și România nu au comunicat Comisiei nicio măsură națională de transpunere. Prin urmare, Comisia Europeană a decis să trimită un aviz motivat autorităților naționale.

"Bulgaria și România au la dispoziție două luni pentru a răspunde; în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la această chestiune", mai preciează sursa citată.

Prevederile legate de confiscarea extinsă sunt cuprinse în modificările aduse Codului Penal. Acesta a trecut de Parlament, dar ulterior, pe 25 octombrie, a fost declarat parțial neconstituțional, motiv pentru care legea nu a mai ajuns la promulgare.

CITEȘTE ȘI: Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.